MENCARI ZULKARNAIN : HARI KE-15

Embun masih belum menitik waktu kami bersiap untuk meninggalkan Sanaa. Tiada kata yang terucap, hanya angan-angan untuk tiba di sana sekali lagi. Apa yang kami temui di Yaman sememangnya sangat istimewa. Diharap Yaman akan datang bukan hanya dikenali kerana Balqis, Nabi Sulaiman, Abrahah, Sam b. Nuh sahaja. Yaman akan dikenali kerana lelaki istimewa – Zulkarnain.

EK962- Emirates Airline, tepat jam 10.30 pagi, kami telah diudara untuk transit di Lapangan Antarabangsa Dubai sebelum meneruskan perjalanan dengan EK 977 – Emirates Airlines. Kami akan transit sekitar 5 jam setengah. Kami dijangka tiba di Tehran, Iran sekitar jam 9.15 malam. Selain masing-masing lena dalam mimpi, Bro Akmal paling ceria. Maklumlah hari ini Ulang Tahun kelahirannya yang ke …(minta dirahsiakan). Bro Akmal memang layak bergembira dan ceria kerana beliau menyambut birthday nya di 3 buah negara – Yaman (pagi), UAE (petang) dan Iran (malam). Ini mungkin hadiah paling istimewa sepanjang … kehidupannya. Anyway Bro Akmal, ingatlah kata-kata Bro Joe “Welcome to the Club!”.

lebih kurang 10 malam, kami keluar dari lapangan terbang Tehran. Dalam kepenatan itu tidak ada apa yang difikirkan selain mandi dan tidur.

ZZZZZZZZZZ

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: