Let Maggi!

Maggi untuk sarapan pagi ini...

Maggi untuk sarapan pagi ini...

Apa lagi pilihan yang ada…

Maggi jugak jadi juara. Di tengah-tengah jantung Rusia ini, maggi adalah makanan yang paling idea. Idea kerana makanan lain yang dijual sangatlah mahalnya.

Jangan terperanjat sekali makan seorang boleh sampai 100 USD senang-senang ajer. Itu pun makan lebih kurang ajer tu. Dek kerana budgetnya tak cukup, layan ajelah maggi.

Maggi nie boleh kita makan dengan pelbagai cara. Biasa dengan air panas. Kalau makan maggi kari, esok kita makan maggi ayam. Kalau muak, kita makan maggi ayam campur maggi kari.

Kalau boring dah mcm tu, kita campurlah apa yang ada. Serunding ker, nasi impit ke atau apa ajelah. Boring lagi, makan kering mcm tu aje.

Boring lagi… Masak maggi dengan air panas. pastu biar kembang sesangat. Makan dengan roti akan apa sahaja.

Boring lagi, kuah maggi mkn dengan nasi impit atau apa sahaja.

Boring lagi.. try makan plastik bungkusan maggi.

Hahaha, selamat makan maggi di Moscow, Russia.

p/s : apa kata maggi ambik aku jadi duta maggi. Akan ku bawa maggi serata dunia.

6 Respons to “Let Maggi!”

  1. 😀 sian…kalau hari-hari makan maggi…kering badan…rambut pun nanti tukar rupa macam maggi…hehe…wa..dalam kesibukan ada masa nak taip blog…bagusla, sebab boleh jadikan dairi harian kan…kalau ada dapur kat rumah tumpangan buatla telur hancur, pastu gaulkan ngan mayonis…tambah skit black papper…simpan dalam peti ais, bila nak makan sapu je ngan roti…boleh buat makan breakfast…bawa bekal pegi shooting skali…standby je roti…at least ada karbohidrat untuk tenaga…heheh…berjumpa lagi doktor anna.

  2. kuikuikui….kikikiki…kesiannnnn…..nak gelak lagi….kakakakakka….apa plak plastik bungkusan maggi…cuba try makan sabun….lagi ok. Kalau tak sempat mandi..dengan makan sabun pun dah cukup memberi kesegaran…hahahaha…

  3. bukan ke itu makanan kegemaran..kat kg makan maggi, kat umah pun belasah maggi gak..memang padan kalu jadi duta maggi..cuma khas untuk maggi kering, sepadan gan badan..he he..paaadaaannn muka ayahhhh…bak kata mina gan syahmi

  4. huahauhauahaua…. padan muka…… kene makan maggi lagi….. nak saya call kan company maggi ker.. kot kot la diorang nak amik bro jd duta…. tapi papehal pon … kat sini kitaorang mkn tetap sedap….. dengan ada nya nasi lemak peha ayam….. kari ayam mamak… nasi beriyani gam….. tomyam ayam….. ayam masak lemak cili api….. fuuuhhhhhh mmg best….. huahauahauhauahau

  5. ala… semua cemburulah tu… Makan maggi dengan suhu 13 darjah celsius sambil memandang Red Square dan Kremlin memang mengasyikkan. Apa kelas mkn nasi ayam ke apa ke denagn suhu 30 darjah celsius kat malaysia tu. Balik-balik kedai abah, balik balik restoren harum manis. Tak pun kedai mamak. I dah rasa gelilah mkn kat kedai2 mcm tu. Hahahaha.

    Apa pun rindu maggi special my lovely wife…

    Moon, apa lambat sangat masuk budget nie. Dah menggigil takut budget tak cukup. hehehe

  6. hehehe..balik malaysia semua bulu kerinting mcm megi..kekeke.. anyway.. enjoy reading ur journey..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: