alahai Teresa…

UTUSAN – Teresa kurang sopan pakai skirt di masjid

KUALA LUMPUR 27 Sept. – Timbalan Mufti Wilayah Persekutuan, Zakariah Isa menegur Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim kerana tidak berpakaian sopan ketika menghadiri majlis berbuka puasa bersama imam dan ahli jawatankuasa Masjid Nurrusaadah di Cheras Baru, baru-baru ini.

Beliau berkata, pemimpin bukan Islam seharusnya sensitif dengan mematuhi kod etika berpakaian ketika menghadiri majlis terutama yang dianjurkan oleh masjid.

 

BERITA HARIAN – Rumah keluarga Teresa dilontar dua bom petrol

KUALA LUMPUR: Rumah ibu bapa, Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok, dilontar dua bom petrol (molotov cocktail) berisi paku ketika ahli keluarganya nyenyak tidur di Taman Rainbow, Sentul, di sini, awal pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan, ketika dihubungi berkata pihaknya dimaklumkan mengenai kejadian itu oleh keluarga mangsa, kira-kira jam 3 pagi.

“Polis yang bergegas beberapa kemudian menemui dua botol dan satu daripadanya pecah. Kedua-dua botol berkenaan mengandungi paku.

 

THE STAR – Teresa’s family home attacked

KUALA LUMPUR: Two molotov cocktails were thrown at the family home of Seputeh MP Teresa Kok.

A warning letter containing threatening words and vulgarities was attached to one of the bottles found outside the house in Taman Rainbow, Jalan Ipoh, here.

Teresa’s parents were at home with her siblings during the 2.55am incident yesterday.

 

HARIAN METRO – Risau nyawa keluarga

KUALA LUMPUR: “Saya sedih dengan apa yang berlaku dan saya yakin kejadian ini berpunca daripada tindakan segelintir media, bloggers dan ahli politik yang sengaja memburukkan imej saya sebagai anti-Melayu, anti-Islam dan bersifat perkauman serta melaporkan cerita palsu mengenai diri saya sebelum dan selepas ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), 12 September lalu.

“Perkara ini mewujudkan perasaan tidak senang hati kepada kami sekeluarga dan kini saya risaukan keselamatan keluarga saya,” kata Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok.

 

Alahai… mesej apa yang cuba disampaikan…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: