Program Baru – Pemburu Hantu!

 pemburu-hantu

Pemburu Hantu – Realiti Metafizik

Satu lagi karya baru FM Production dalam usaha menawarkan variasi kefahaman tentang dunia “hantu” melalui medium yang lebih logik, moden, dan relevan.

Nantikan kemunculannya di ASTRO – RIA.

 

23 Respons to “Program Baru – Pemburu Hantu!”

  1. Di Indonesia, program semacam pemburu hantu ini juga pernah sangat populer di televisi-televisi, tetapi sekarang sudah berkurang. Banyakkah peminat acara seperti ini di Malaysia, bang? Saya sendiri tak pernah nonton, karena saya penakut …. takut sesudah nonton tak berani tinggal di rumah sendiri …. ha!

  2. ermmm…sekarang ni mana-mana pergi semua ada kaitan pasal seram, hantu..kenapa ek….

    abg syirfan kena tag..gi tengok kat blog sy..hehehe..kalau tak nak jawab kat blog abg yg serius ni pun takper..nanti kita borak2 abang jawab…cewah…

  3. please jgn jadi another seekers, ghost hunter ya… cari kelainan sikit..

  4. Mbak Tuti..
    Program seram kini mendapat tempat di hati penonton Malaysia. Lantas banyak producer-producer menerbitkan program berunsur seram dengan medium filem, drama, doku dan seumpamanya.

    Takut? samalah kita.. hehehe

    Umimia…
    Anggap ajer elemen seram dalam program TV ni sebagai gaya bermusim. Selesai hujan, berubahlah pantai.. chewahhh…

    Ajai..
    Insyaallah, akan ada kelainan. Kami pun tak nak hantu keluar kat skrin monitor.. susah nanti… hehehe

  5. Pemburu Hantu ada seketika bergabung dengen OSRI atau Organisation for Supernatural Research and Investigation diSingapura sedikit masa dahulu. Sayangnya kami di Singapura tidak dapat melihat footage pemgambaran video tersebut.

    Dimanakah boleh saya mendapatkan video tersebut? Mohon kerjesama saudara amatlah dihargai.

  6. bila start program ni? td nampak la keta krew astro pemburu hantu kat teluk intan. nak cari hantu mana kt teluk intan ni? kt menara condong ke?…hehehe. hope tk jd ler cam Seekers ye…ntah apa2 jer

    Ns..
    mereka sedang membuat penggambaran di sungai manik

  7. semalam sy dpt menonton rancangan ni..tp entah ya @ tidak sy dpt melihat lembaga hitam berlari sepantas angin berlari sewaktu mereka menunjukkan lakonan semula pe yg terjadi kat budak sek2..wak2 diorg lari keluar, benda 2 pn lari keluar gak..tp ble die tnjk kali kedua die dah xnmpk..
    lagi satu mcm mne nak berhubung ngan “Skuad pemburu hantu” ni erk..sbb sy de tmpt yg menarik utk diorg ni..

  8. Tuan, saya akan memastikan pihak ‘pemburu hantu’ dapat menghubungi tuan via alamat email tuan. terima kasih kerana singgah.

  9. tak best langsung..sye pnah tngok yg indon punyer, diorang tak pakai gajet canggih pon, dah datang hantu2 tu..
    kitorang, dah pkai gajet canggih, tpi takdapat pun ksan hantu2 tu..
    ada satu scene, pmburu hntu kat mlaysia ni nampak klebat kat balik pokok berwarna putih, diorang trus mluru kat pokok tu, carik2 wjud hantu tu..
    hahahhaa..ape lar korang ni..
    ade ke hantu di cari2..tak payah cari2 lahhh…
    tak gune gajet2 canggih tuuu

  10. kalau nak brhubong dgan tim pmburu hantu ni, cam ne ek??
    kot kot lah sya boleh ikut, dan tolong diorang utk dapatkan hntu yg sebenar… hehehe
    kalau tak pun, buat lah yg live nye..jangan la putar kat astro yg dah di ambik minggu lepas..
    kalau live, sya boleh lah hantar hantu kat tmpat dioarang..itupun, kalau diorang nak lah..
    kalau taknak, tak per…

  11. hurmm…
    pe kata time uat 2..kte uat cam nak brdialog ngan hantu 2 kew..
    mntak bnde 2 bgi ptnjuk khadiran de…
    soh de mncul kew..
    grakkan sesuatu yg ad kat situ..
    sntuh slah seorang dri pmbru 2 kew..
    so kita dpat taw ad kwjdan antu kat tmpat yg disiasat 2…
    huk3..
    try lo…cdangan yg mgkin xbpe brnas ni..huk3

  12. Sekadar pertontonkan benda bergerak(titik-titik bergerak) kesan tidak seberapa/sekadar yang ada…, itu biasa-biasa jee….Cuba diterangkan, dijelaskan benda yang ditemuiii….Rakyat Malaysia sudah faham. Andai dizahirkan( dinyatakan/ live) lebih baik,lebih mencabar dan lebih ghairah orang menonton. Benda ini tidak mustahil, boleh dipanggil. Diluar sana,rasanya ramai hero-hero Malaysia yang tidak bernama berkobolehan dalam bidang ini. Cuba-cubalah risik pasti jumpa…
    Moga majujaya..

  13. hai…awak

  14. kalau utk disuruh menggerakkan benda tuh,mgkin bleh juga..
    tpi kalau dsuruh mnampakkan wjud, bkan smua MG (mahluk ghaib) nak berbuat dmikian..
    MG ni sme jga mcam mnusie,kdang ada yg berani utk brsemuka ngan mg.MG pun mcam tu jge,ada yg berani ada yg tak brani.
    kalau nak brdialog,jin tu kna dimasukkan dlam tbuh sseorang..klau tak mcam tu,tak boleh lah..

    urmm…tpi syang nye, acare pemburu hantu ni tak live…kalau live, mgkin sye boleh kirim dan bgi pnampakan yg jelas,yg diorang nak..hehehe :p

    w’salam

  15. ni tanpe trick vdio..
    slamat mnikmati…🙂

  16. sy inggin mencucap kan berbanyak terima kasih kepada kru-kru pemburu hantu ini kerana merbonkar kerjadian-kerjadian anih yg berada di zaman moden ini kerana kerbanyak orang ramai tidak mempercayai hujud nye makhuluk halus ini dan sy berharap program ini kekal, Dan sy berharap pemburu hantu mempelawa kepada orang ramai merasai penalaman semasa berada di lokasi pemburu hantu itu seperti program seekres itu sekian terima kasih

  17. Jack The Ripper Says:

    gua nak join skaki hahahahaha

  18. Jack The Ripper Says:

    bubuh banyak antu bru best….. kalo letak ganbar mak kau pakai mekap tebal-tebal macam momok gi bagus.but gud luck.

  19. tuan bleh pemburu hantu dtang ke tempat saye untuk mencari hantu

  20. assalamualaikom di tempat saye bandar penawar kota tinggi kawasan belakang umah saye ade pocong jdi saye ingin pemburu hantu datang ke umah saye untuk menbuat tinjauan tentang kewujudan pocong tersebut ?

    no:0177007319
    no:0127874710

  21. habnif b rawi Says:

    saya dari seremban…saya ingin mengajak kumpulan pemburu hantyu dtg ke tempat saya…bekas pelabat saya…bangunan zaman kolonial….memnag cerita ni sgt menarik….

  22. saya memerlukan nombor contct pemburu hantu. sebab rumah saya setiap kali bakar ngan sendiri 0124311156

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: