Moero Attack!

Siapa yang masih ingat drama bersiri Jepun ini? Kira satu program TV cukup hebat pada masa itu. Kisah seorang gadis berusaha untuk menjadi pemain bola tampar yang terbaik.

Pada masa cerita ini tengah top, semua beralih arah untuk main bola tampar. Siap dengan meniru teknik spike dan gaya bermain bola tampar ala Jepun. walaupun ada teknik-teknik yang tak logik, tapi ia mampu mempengaruhi.

Dek kerana layan drama ini dari youtube, rasa nak main bola tampar semula selepas beberapa tahun tak main. Soalnya, mampu ke melakukan “spike berhantu” lagi yang macam dalam Moero Attack tu.. hehehe.

*Ada sesapa nak join main?

19 Respons to “Moero Attack!”

  1. hahahaha..masa drama ni keluar sy masa tu darjah 5, ada training utk tournament bola tampar..tapi selalu lambat beberapa minit sebab nak jugak habiskan tengok drama tu kat rumah..dah habis citer jer gila pecut dgn basikal ke sekolah…hahahaha..

  2. bucungdotcom Says:

    Heroin dia cun la

  3. jom! tp dulu bengang je…tiap kali inter kolej asik kalah teruk ngan k6….tak aci sbb turunkan national player aje…;)

  4. Umimia, dah darjah 5 waktu tu? saya baru darjah 1.. hahahaha. Tapi memang suka dengan cerita ini. Kalau diulang tayang pun rasanya ramai yang akan tengokkan..

  5. yes bro!!!

  6. Mrs Azamta, dah KK6 memang power, nak buat macam mana.. hehehe. jumpa 28 nie..

  7. sebaliktabir Says:

    Antara rancangan yang aku tak pernah terlepas tonton… kerana apa yer? Permainannyer kah? Pemainnyer kah? hahahahah

  8. Sebaliktabir… rasa kerana pemainnya.. hehehe

  9. abg syirfan tipu……………….bluekkkkkkkkk

  10. bucungdotcom Says:

    saya punya timeline:-.

    masa kecik : BJ & The Bear, Chips, Toriton
    Besar sikit : Spacecop Gaban, Moero Attack, The Ninja (Sasuka, Yin & Jige), Thundercat
    BEsar Lagi : Oshin, Kaoru, Transformers, Challenge of the Gobots.

  11. perghh .. ni fav tv program lin selain osyin. hehehehe …. sapa yang boleh lupa dengan spike piring terbang dan somersault tu? hehehehe … best giler citer ni. masa dah last episode … lin siap nangis sebab dah tak boleh tengok. dan kerana program ni lah lin jadi pemain bola tampar kawansan perumahan dan juga sekolah!!!! hehehe … memori betul lah!

  12. Betullah Umimia.. hehhe

  13. Rusdan.. aku bab cerita Chips tu yang tak tahan.. terkenang awek lama.. hahaha

  14. Jesselane.. memang cerita nia ada hantu sedikit… ingat lagi tentang somersault berputar? hahahaha. pemain dunia sekarang pun tak boleh buat mcam tu… haha

  15. noraitusaya Says:

    Haha saye tgk gak citer ni, mase tu baru darjah 2. Kakak sayer yang giler sangat dgn citer ni, lagu citer ni pun diversikan bahasa melayu!

  16. Noraitusaya…
    Nak lirik lagu melayunya.. mesti best

  17. cite ni la yg membuatkan saya takmo gi ngaji dulu….keh keh keh…

  18. Hanna, samalah kita.. hehe

  19. best giler citer ni. sellagu kena marah sebb ngelat x g ngaji jugak….bila ek nak ulang tayang cam citer oshin gak….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: